Decision Leadership is geen gewone training; het is een transformerende reis die de essentie van leiderschap vastlegt. In deze training dompel je jezelf onder in een holistische benadering van besluitvorming, waarbij we geloven dat ware meesterschap ontstaat wanneer je beslist met hartstocht, helderheid en instinct.

Wat maakt Decision Leadership uniek?

Emotionele Intelligentie:
Leer hoe je emoties kunt omarmen als waardevolle besluitvormings-hulpmiddelen, en ontwikkel een dieper begrip van jezelf en anderen.

Logisch Denken:
Verfijn je analytische vaardigheden en ontdek hoe je strategisch kunt redeneren om weloverwogen en doordachte beslissingen te nemen.

Intuïtieve Inzichten:
Ontwikkel je intuïtieve vermogens en leer hoe je op je innerlijke wijsheid kunt vertrouwen om de juiste koers te bepalen, zelfs in complexe situaties.

“De strategische omgeving van vandaag wordt gekenmerkt door volatiliteit, onzekerheid, complexiteit en ambiguïteit (VUCA)”.

We leven nu in tijden van enorm versnelde veranderingen op sociaal, financieel, zakelijk en economisch gebied, waardoor het beslissings-landschap veel complexer en vluchtiger wordt!

Houd jij gelijke tred met deze steeds snellere veranderingen? Ondermijnen grilligheid en onzekerheid jouw besluitvorming?

Wil jij nieuwe krachtige technieken leren? En praktische tools aangereikt krijgen die gebaseerd zijn op de laatste wetenschappelijke onderzoeksresultaten?

In de steeds complexere en grilligere sociale en zakelijke omgevingen waarin organisaties opereren, zijn leiders die niet in staat zijn om de volledige intuïtieve en aangeboren intelligentie van hun meervoudige hersenen (hoofd-, hart- en buikhersenen) aan te spreken en te benutten, in een duidelijk nadelige positie.

” Complexe adaptieve systemen hebben adaptieve of ‘opkomende’ problemen die niet voorspelbaar zijn, hebben hogere orde effecten en kunnen niet worden opgelost met standaard besluitvormingsmethoden “

De beslissingsomgeving/landschap waarin we nu allemaal opereren omvat zeer complexe ‘opkomende’ en VUCA-problemen die niet kunnen worden opgelost met ouderwetse, op het hoofd gebaseerde beslissingsboom-processen. Eenvoudige technische problemen kunnen nog steeds worden opgelost met ‘boven de nek’ logica, maar complexe adaptieve problemen vereisen ‘onder de nek’ d.w.z. het gebruik van alle drie de hersenen (Hoofd, Hart, Buik) op elkaar afgestemd.

Het Autonome Zenuwstelsel (AZS) innerveert en beïnvloedt alle drie de hersenen en voor een maximale adaptieve respons moet het in een gebalanceerde/samenhangende modus werken. Onderzoek toont aan dat stress en depressie beide het probleemoplossend vermogen en het vermogen om beslissingen te nemen negatief beïnvloeden.

Data en locatie:

Decision Leadership 2024-2 

 • 15 mei en 16 mei 2024
 • Locatie: Van der Valk Hotel Amersfoort, Ruimtevaart 22, 3824 MX Amersfoort

Schrijf je vandaag in voor Decision Leadership en ontdek de sleutel tot meesterlijk beslissen!

De investering voor de Decision Leadership is € 999,– per deelnemer. Dit bedrag is exclusief btw en inclusief arrangement ’s kosten.

En je ontvangt dit prachtige boek.

“ Goede leiders zijn goede besluitvormers” – en recent neuro-wetenschappelijk onderzoek naar leiderschap toont aan dat je beslissingen niet alleen vanuit je hoofd neemt – je moet weten hoe je je intuïtieve bewustzijn op hart- en buikniveau kunt aanspreken, vooral in onzekere tijden.

Dit is wat je leert:

 • Breng wijsheid in leiderschapsbeslissingen;
 • Leid complexe opkomende verandering;
 • Duidelijkheid, vertrouwen en geloof krijgen in je besluitvorming;
 • Je vooroordelen omzeilen – je blinde vlekken;
 • De intuïtieve intelligentie in de mensen om je heen aanboren;
 • Breng je hoofd, hart en buik wijsheid met elkaar in overeenstemming;
 • Krijg een zachte, maar krachtige en praktische set hulpmiddelen voor wijzere beslissingen
 • Leer hoe onderzoek de Hoogste Expressies van Leiderschap valideert – Compassie (hart), Creativiteit (hoofd) en Moed (onderbuik)
 • Je krijgt praktische tools aangereikt die onderbouwd zijn met de nieuwste onderzoeksresultaten
 • Leer hoe je toegang krijgt tot je moed om buiten de gebaande paden te treden en een doorbraak te bereiken in wat je tegenhoudt.

Voor wie is deze training?

 • Senior leiders
 • Managers
 • Mentoren & supervisors
 • iedereen die belast is met de uitdaging en verantwoordelijkheid om gezonde strategische en zakelijke beslissingen te nemen die de
  levensvatbaarheid en winstgevendheid van de onderneming beïnvloeden
 • iedereen die met mensen werkt en die in contact wil komen met hun aangeboren intuïtieve intelligentie en deze wil afstemmen
  op hun innerlijke wijsheid om wijzere beslissingen te nemen

De krachtige nieuwe technieken die je in deze training zult leren:

 • Hoe neurowetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat je drie hersenen hebt en hoe deze bevindingen oude wijsheidstradities en -praktijken valideren.
 • Hoe je de aangeboren intelligenties en generatieve wijsheid van je meervoudige hersenen kunt benutten door middel van het proces van ‘mBraining’.
 • De 9 hoofdfuncties van je hoofd-, hart- en buikhersenen, en hoe elk van hen je voorziet van een ander vermogen en talent, en hoe ze zowel het besluitvormingsproces kunnen beïnvloeden als erin kunnen
  worden opgenomen.
 • De 5 klassen van mBIT Neurale Integratiebeperkingen die je diepgaand inzicht geven in hoe de drie hersenen interne conflicten kunnen veroorzaken in je beslissingen, en wat je eraan kunt doen.
 • Hoe je het Autonome Zenuwstelsel in balans brengt door middel van de ‘mBIT Balanced Breathing’ methode om snel stress te verlichten en toegang te krijgen tot de aangeboren intuïtieve intelligenties van de drie hersenen.
 • De ‘mBIT Fundamentele Volgorde’ om ervoor te zorgen dat je met de drie hersenen in de optimale volgorde werkt voor generatieve besluitvormingsresultaten.
 • De ‘Hoogste Expressies’ van de meervoudige hersenen en hoe deze te gebruiken om opkomende en wijzere beslissingen te nemen.

“Als leider heb ik ervaren en ik hoor het andere leiders ook zeggen: ‘Ik verzin het terwijl ik bezig ben. Deze workshop heeft me geholpen om mezelf beter te begrijpen, wat de sleutel is tot leiderschap, en heeft me het vertrouwen gegeven om niet te twijfelen aan mijn besluitvormingsproces. Ik heb nu tools die ik elke dag bij me kan dragen als leidraad bij de ‘moeilijke’ beslissingen die wij als leiders moeten nemen. De volgende dag reageerde ik al op medewerkers op een manier die meer op mij leek dan ooit tevoren en ik boekte geweldige resultaten.” 

Rochana Sheward,

Executive Officer