Drie breinen

Jij weet natuurlijk al al dat je lijf over meerdere autonome breinen beschikt? Naast het brein in je hoofd, wat we allemaal goed kennen, heb je ook een brein in je hartstreek en een brein in je buikstreek.

Deze breinen zijn lerend, hebben een geheugen en sturen ontzettend veel signalen naar het hoofdbrein. Het hoofd wordt dus gevoed met wijsheid uit de buik en wijsheid uit het hart (meer dan andersom!).

 

 

Dit roept vast en zeker vragen op: 

  • Welke Hoofd, Hart en Buik talenten zitten er in jouw team verborgen?
  • Hoe werken deze talenten optimaal samen?
  • Welke gezamenlijke taal spreek je als team?
  • Hoe ontwikkelen we ons als team vanuit onze Verticale talenten?

VerticalQ biedt unieke en vernieuwende inzichten in ieders talenten en de samenhang daartussen. Hierdoor krijg je de mogelijkheid om het volle potentieel van jezelf en je team te benutten. Jij en je team kunnen meer bereiken dan je ooit voor mogelijk hield.  VerticalQ is daarom onmisbaar voor toekomstgerichte leiders en organisaties die met elkaar doelen willen halen en blije teams willen creëren.

VerticalQ is een multiple brain assessment methode die dit in kaart brengt.

 

Combineren van ‘doen’ en ‘zijn’

VerticalQ onderscheidt 9 talenten die gericht zijn op samenwerking en persoonlijk leiderschap. Elk talent is aanwezig, maar verschilt per persoon in kracht.

Als team of organisatie kennen we verschillende vormen van sturing en besluitvorming, meestal gericht op feitelijkheden, SMART afspraken en helder geformuleerde KPI’s. Hierdoor kunnen we actiegericht te werk gaan, recht op ons doel af, op weg naar resultaat. Als leider richten we ons dan vooral op het ‘doen’. Met deze werkwijze geven we ons rationele denken veel comfort en dat vinden we prettig want daarmee zijn we behoorlijk vertrouwd.

De praktijk blijkt echter regelmatig anders dan hetgeen we ons op papier hebben voorgenomen. De wereld om ons heen verandert snel, mensen doen niet altijd wat er is afgesproken en ontwikkelingen halen ons in. Om naast het ‘doen’ ook te kunnen anticiperen op datgene wat er op je pad komt en aan te voelen wat er nodig is voor het beste teamresultaat, zal je als leider regelmatig stil moeten staan om dit waar te nemen, ofwel om te kunnen ‘zijn’. Hierbij heb je ook de intelligentie van het hart en de buik nodig.

 

HET GEBRUIK VAN VERTICALQ

VerticalQ vindt haar basis in de gedachtegoed van het Embodied Leadership Strength Profile (ELSP). Hierbij zijn de 9 krachtpunten uit het lijf verbonden aan houdingen en energiepunten in het lijf.

Deze methode is ongeveer vijftien jaar geleden ontstaan, doorontwikkeld en concreter gemaakt zodat het ook al ruim tien jaar als assessment gebruikt wordt in het bedrijfsleven. Inmiddels zijn duizenden teams en organisaties jou voor gegaan bij het inzetten van dit multiple brain assessment.

Ben jij binnen jullie organisatie verantwoordelijk voor de ontwikkeling en groei van mensen en teams? Dan is VerticalQ samen met mBraining een interessante tool om in te gaan zetten. Wij hebben een team van gecertificeerde practitioners voor je klaar staan.